Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Energetická opatření na ZŠ a Gymnáziu, ul. Komenského č. 360
Odesílatel Jan Papajanovský
Organizace odesílatele Město Česká Kamenice [IČO: 00261220]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 11.02.2021 17:20:06
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážení,
odpovídáme tímto na Vaše dotazy k zadávací dokumentaci:

---
1. V TZ je uvedeno, že ve vnějším průčelí budovy budou na vnějších rámech dřevěných oken provedeny ozdobné detaily obdobné jako u původních dvojitých oken
Při prohlídce bylo zjištěno, že na budově nejsou již původní okna, tzn. že se tam nenachází žádné ozdobné prvky. Mají být tedy nová okna opatřena nějakými ozdobnými detaily? Pokud ano, je potřeba výkres původního provedení.
---

Na vnějších rámech dřevěných oken východní, jižní a západní strany budovy bude zdobný (tvarovaný) poutec a zdobný (tvarovaný) štulp. Zdobení bude jednoduché. Konkrétní podobu odsouhlasí pracovníci státní památkové péče před hromadnou výrobou.

---
2. Ve VV není uvedena demontáž a likvidace luxferů ve střední části vnitrobloku. Bude to požadováno?
---

Vybourání luxfer uvedeno ve VV v položce 67 – 962081131 – Bourání zdiva příček nebo vybourání otvorů ze skleněných tvárnic – 7,2m2 -> jedná se o vybourání oken z luxfer v dvorní části a nahrazení novými okny.

---
3. Ve VV je uvedeno oplechování parapetů.
Při prohlídce objektu bylo řečeno, že se budou oplechovávat i římsy. Je tedy ve VV uvažováno s kompletním oplechováním parapetů vč. zalomených říms?(Doporučujeme udělat veškeré klempířské práce najednou v rámci oplechování atik, okapových žlabů a svodů.)
---

V PD a VV uvedeno oplechování parapetů u zateplované části objektu (dvorní fasády). U nezateplovaných stěn zůstává původní fasáda (bez oplechování).

Nové římsy a plastické fasádní prvky jsou nové navrženy opět pouze u zateplované části fasády. V PD navrženy (viz. výpis ostatních výrobků) systémové prvky z EPS polystyrenu s povrchovou úpravou omítkou, bez oplechování.

S pozdravem

Jan Papajanovský
starosta města